top of page

Foto: Astrid Dalum

KONTAKT

Inge Agnete Tarpgaard
Velling, 6950 Ringkøbing
(+45) 2843 3380

ingeagnete@gmail.com

Jeg har arbejdet med socialt engagerende kunst siden 2005, løbende udviklet ud fra en performativ praksis. Jeg er kunstnerisk leder af teaterforeningen Can Rebecca Canoe.

 

Mine værker tager udgangspunkt i lokale historier i en social virkelighed, hvor vi bruger kunst til at gentænke givne omstændigheder: 
en bildans med automekanikerelever, unge nydanske piger anmelder fine teaterstykker, en tom lejlighed i et boligkompleks, som borgere omdanner til et vidnesbyrd om naboskab.

 

De aktiviteter vi deltager i, er som en generalprøve på en midlertidig virkelighed. I en afsøgning af menneskelige relationer og fælles skaberkraft laver vi værker, der skubber balancen mellem virkelighed og hjemmelavet magi.

Statens Kunstfond støttede min udviklingsrejse til at besøge det anerkendte canadiske kompagni Mammalian Diving Reflex i 2015. Det gav afsæt til en dybdegående interesse for socialspecifikke møder og iscenesættelser. I 2017, 2018 og 2022 har jeg modtaget arbejdslegater fra Legatudvalget for Scenekunst til at fortsætte mit virke indenfor den relationelle praksis.

​Foreningsmedlem af Uafhængige Scenekunstnere.

Født i 1977, uddannet ved Institut for Dramaturgi ved Aarhus Universitet og Dartington College of Arts i England. Fra 2017 bosiddende i Velling, Vestjylland.

--

ENGLISH
 

I have worked with socially engaged art projects since 2005, developed from my performance art background. As a typical Danish person seeking contact, I thrive in working together focusing on the common third in a project, enchanting it with humor and DIY magic. Living and working in various places in Denmark.

bottom of page