Inge Agnete Tarpgaard  -  Ringkøbing  -  (+45) 2843 3380  -  ingeagnete@gmail.com

Foto: Astrid Dalum

Siden 2005 har jeg skabt relationelle værker med fokus på deltager-og borgerinvolvering og kalder det ´sociale koreografier´.

Mine værker er lokalt forankrede, bygger bro og bringer mennesker sammen på nye måder - mennesker fra forskellige socio-økonomiske, geografiske og kulturelle baggrunde, som ikke normalt bruger tid sammen.
Jeg møder deltagerne og publikummerne, hvor de er: på gaden, i skolen, derhjemme.
Fremmede læser private sms-beskeder højt, går sammen i stilhed, bytter færdigheder og laver deres egen musical. Værkerne fungerer som midlertidige virkeligheder i lokale og sociale kontekster.

 

Statens Kunstfond støttede min udviklingsrejse til at besøge det anerkendte canadiske kompagni Mammalian Diving Reflex i 2015. Det gav afsæt til en dybdegående interesse for socialspecifikke møder og iscenesættelser.
I 2017 og 2018 har jeg modtaget et arbejdslegat fra Legatudvalget for Scenekunst til at fortsætte mit virke indenfor den relationelle praksis.

Bestyrelsesmedlem af Ringkøbing Fjord Teater, medlem af Billedkunstrådet i Lemvig Kommune, suppleant i Kulturelt Samråd, Ringkøbing-Skjern Kommune. Foreningsmedlem af Uafhængige Scenekunstnere og Danske Dramaturger.

 

Jeg er født i Skanderborg i 1977, uddannet ved Institut for Dramaturgi, Aarhus Universitet og Dartington College of Arts, England.
Fra 2017 bosiddende i Velling, Vestjylland.