top of page

Foto: Ole Jørgensen

CELL FOOD

Forskning

I samarbejde med Aarhus Universitet Institut for Fødevarers projekt Celle Food, skaber kok og scenograf Jakob Vinkler og jeg spekulative sanseoplevelser for antropologer, filosoffer, biologer og offentligheden. Det sker med henblik på fremtidens muligheder for at lave cellebaseret mælk og kød.

HVAD, HVOR, HVORNÅR

Interagerende læringsrum for forskere og studerende,
2023 - 2024.

Cell Food & Citizenship workshop Homå, 9/11 2023.

MIT HABITAT_A3_Plakat_04.03.2024..jpg

Kunstpakhusets udstillende kunstnere forstod at skabe en spændt atmosfære allerede inden aftenens gæster havde sat sig til bords. Ingen vidste præcist, hvad der skulle ske, men rammerne og den nærmest sceniske opbygning af middagsbordet skabte forventning og mystik. (…) Fra loftet bredte sig et rødt lys, der dels kunne illustrere en smuk solnedgang ved den idylliske strandbred eller en ironisk distance til det måltid, der ventede lige om hjørnet. De røde lamper var nemlig varmelamper, som dem man ser i en grisestald med nyfødte lyserøde kødleverandør, da vimser rundt mellem søskende og deres mødre ophav.

Udstilling 
Mit Habitat - installation og måltidseksperimenter på Kunstpakhuset, Ikast.

 

En taktil installation, som er inspireret af madkulturer fra borgere i Ikast. Med forskellige objekter og materialer undersøger kunstnerne vores måltidskulturer og hvordan vi alle sætter aftryk på lukkede systemer og habitater.

 

Performance ”Ikast-pølsen” afspejler tracking af deltagernes egne madvaner. Siden januar, 2024 har Inge Agnete Tarpgaard og Jakob Vinkler arrangeret workshops i samarbejde med International School Ikast-Brande, Kulturskolerne Ikast-Brande, Sprogcenter Midt og Ældre Sagen. Kunstnerne beder deltagerne om at tracke deres madvaner i skemaer, som er baseret på information fra forskere fra Aarhus Universitet om danskernes madvaner. Den samlede data bliver brugt til performancen ”Ikast-pølsen”, som vil bestå af de produkter, som bruges af deltagerne dagligt.

HVAD, HVOR, HVORNÅR

Udstilling Kunstpakhuset Ikast 9/3 - 7/4 2024.


4/4 2024 performancen "Ikastpølsen" og foredrag af lektor Susanne Højlund og  ekstern lektor Kristian-Alberto Lykke Cobos.
 

HVEM

Idé og koncept: Inge Agnete Tarpgaard og Jakob Vinkler

Installation: Jakob Vinkler, Prisca Vilsbol, Tim Hatch, Frankie Tobin, Sofia Barbe, Philip Hedegaard og Inge Agnete Tarpgaard
Workshops med borgerne: Inge Agnete Tarpgaard og Jakob Vinkler

Måltidseksperimenter: Jakob Vinkler

Performance: Henk Keizer, Jakob Vinkler og Inge Agnete Tarpgaard

bottom of page