Inge Agnete Tarpgaard  -  Ringkøbing  -  (+45) 2843 3380  -  ingeagnete@gmail.com

HYRDNING OG KUNST-WORKSHOP

Et nyt kunst og landbrugs samarbejde mellem kunst/kulturarv/naturbevarelse og fårehyrding. Vi inviterer forskellige grupper ud på kunst-faciliterede fårevandringer sammen med os.


Målgruppen er turister, skolegrupper, kunstnere og erhvervsgrupper.

Samværet med får har terapeutiske gevinster, det er sundt og afstressende for os at komme ud i naturen. Vi re-sensibiliserer. Arealet ligger lige ned til Vesterhavet, hvilket vi benytter os af i vores workshops.


Der er naturligvis pt stort fokus på at arbejde med klimarelatede emner indenfor kunst.
Vi ønsker at arbejde væk fra den intellektuelle tænkning om naturen og klimaforandringer, og tilbyde at være i naturen, fremfor at tænke så meget OM naturen.

Vi ønsker at undersøge hvad det gør ved vores og andres velvære og kunstpraksis, at opholde sig i naturen. Hyrdingen sætter os som mennesker og kunstnere i en tilstand, som vi ikke kan komme i bag skrivebordet. At koble landbrug og kunst betyder, at kunsten får et andet begyndelsespunkt.
Vi bruger vores kunstpraksis til at facilitere refleksioner efter endt hyrding: hvilke nye tanker, følelser, fornemmelser opstår?
 
Samtidig er det en ny form for hyrding, der ikke behøver være et ensomt erhverv.

At vi tager forskellige nye grupper ud og hyrder, sætter fokus på fårehyrdens ønske om at få flere ud i naturen og lære om erhvervet.  

HVAD

Hyrde- og kunst workshops

HVOR

Husby Klitvej, 6950 Ringkøbing

HVORNÅR

Fra april 2020

HVEM

Lise Hovesen, Berit Killerich og Inge Agnete Tarpgaard