top of page

TØJKUGLER

En proces frem mod en udstilling, hvor eleverne laver en udstilling af alt det "plastiktøj" (nylon, polysten, elestan, akryl, polyester, viscose, rayon + naturmaterialer læder, bambus, bomuld, uld osv) som vi går rundt i til dagligt.

 

Tøjet er indsamlet fra genbrugsbutikker og fra elevernes egne hjem og laves til stofkugler inddelt efter produktionsland og materiale, og sammensat efter farver, mønstre, motiver og forskellige stofligheder.

 

Stofkuglerne er inspireret af Poul Gernes stofkugle fra 1962, fra Eks-skolen – arbejde med hverdagsmaterialer. Stofkuglen er karakteristisk for Poul Gernes’ meget eksperimenterende tilgang til kunsten og ikke mindst dens materialer. I begyndelsen af 60’erne ’krøllede’ han en del ting sammen til ukurante kugler bl.a metal, jern, og stof.  

Hvor 1960erne bød på leg med hverdagsmaterialer i kunsten, arbejder dette projekt politisk på en anden måde, ved at det er et samarbejde mellem kunst og natur/teknik, og arbejder med FNs Verdensmål 8 - Anstændige jobs og 12 - Ansvarlig forbrug.

 

Eleverne møder en stor tøjbunke af genbrugstøj, og bliver bedt om at finde mærkatet indeni og sortere efter produktionsland og materiale.

De får "fingrene" i det og kan efterhånden også mærke forskel på materialerne.

Når bunkerne er sorteret laver de tøjkugler efter nogle æstetiske præferencer og principper. Til det skal de bruge balloner eller badebolde som kerne, gaffatape som hjælp til at holde på stoffet og snor til at samle og ophæng til sidst.

HVAD

Arbejdende værksted med 6. klasse fra Ringkøbing Skole i samarbejde med BUM, Nordlys, Naturkraft og Ringkøbing-Skjern Kommune

HVORNÅR

September 2020

bottom of page